11 januari 2010

Några bilder från minsta dotterns rum...

Man får passa på att fota barnens rum just som de är ny städade, för efter fem minuter vet man inte hur det kan se ut... Jag hann foto en del av rummet får ta resten en annan dag!Lapptäcke överkastet har jag själv sytt, med många fula ord till hjälp...
Jag började sy ett till äldsta barnet sen ett till mellersta och sen kunde jag ju inte låta minstingen vara utan, så det var bara till att fortsätta! Jag använde lite Greengate, stoff & stil och en massa rest tyger.Denna hörna är ny inred under ledigheten. Hon älskar att leka med dockorna och bjuda dem på kaffe. Men även att hamra och spika så därför får verktygen stå i "köket". Spegeln är en helt vanlig Ikeaspegel, billigaste möjligt, som jag målat och sågat till prinsesskronor som målats i guld, sen skruvats fast i ramen.
Kakorna och brödet fick hon i sin adventskalender. De ligger i plåtformar, som jag sen sytt tygkakor och bröd att till. De blev uppskattade klappar tom. storasyster (7 år) tycker de är kul! Här dricks det mycket kaffe i de söta prickiga kopparna...Ja som sagt hann inte med hela rummet får fånga resten en annan dag!


Ha det bäst!Åse

6 kommentarer:

Vardagslyx sa...

Vilket mysigt barnrum. Och vad mycket roliga saker! Min dotter skulle älska det rummet! Hur gammal är din dotter, förresten? Såg att vi båda har 7-åringar i alla fall!

Har missat några inlägg här, men tyckte mycket om dina inspirationsbilder i blått. Och så blev jag förstås sugen på semlor! Älskar minisemlor, men övriga i familjen blir så sura när jag gör såna istället för vanlig!

Kram Pernilla

Stjärnor & Champagne sa...

Vilket härligt flickrum, precis som det skall vara. Lapptäcket är jäääättefint, vilket jobb. Jag älskar också dessa bakverk, dom är så fina.
Ha det gott....

Kram Anne

Hvita Hjärtat sa...

Jippii, nu fick jag barnrumsinspiration :0) Massor med fina saker, och jisses vad fint lapptäcke! Måste ha varit invecklat att sy med rutor i olika storlekar, så som jag kämpade med mitt mycket enklare täcke! Fina bakverk också, sådana vill jag också göra till lillan!

Kram på dej!
Jennie

Elsa och Helena sa...

Hej! Ett så jättemysigt rum till en liten tjej:) Förstår att hon trivs där!

Kram Helena

Fröken Fräken sa...

VIlket mysigt och glatt rum! jag har länge tänkt sy mig ett lapptäcke, men nu vet jag inte om jag vågar om det kräver så många svordomar..? ;-D

Cathrin sa...

Underbart lapptäcke. Vilket tålamod du måste ha! Och jag känner igen det där med att hinna passa på när det är städat, hihi! Och visst är det roligt att turkost är på gång igen. Älskar turkost så nu känner jag mig väl rustad för sommaren.

Ha en fin dag!
Cathrin