16 februari 2010

Fettisdag

I kväll ska det avnjutas fastlagsbulle, mums!Även om vi har "prov ätit" innan i år så är det ändå så att det är ett måste att äta en på fettisdagen... Hoppas ni också får nåt mumsigt att fika på idag!


Vi har en sak vi tröttnat på :) men inte vill göra oss av med , knasigt egentligen... men det är vår Höganäs service. Den kan komma till nytta senare i livet. Det är en ganska stor samling vi fått i hopa. Men den har hängt med ett tag nu och används dagligen, det känns som om det är dax att byta. Men jag vet inte vad jag vill ha...? Inte likt mig! Jag som alltid vet vad jag vill ha... Har kollat runt men inte hittat nåt. Kopparna har jag börjat byta ut till olika Greengate, ska handla Ib Laursens mussli skålar, när jag hittat alla färger jag vill ha.
Plockade fram våra gamla IKEA tallrikar, tur vi inte kastat dem vid nån flytt :) gillar dem skarpt!Vad har ni för porslin till vardagsmaten?
Eller ni har samma alla dagar i veckan och till fest?

Hoppas ni får en mysig fettisdag! ( ett sånt namn...)

Åse

9 kommentarer:

godastunder-tokigaidéer sa...

Jag håller med dig visst tröttnar man,jag hade i grön innan och har sålt allt på tradera och fått rätt så hyfsat betalt. Jag har för 10 år sedan köpt en helt enkel vit servis som jag har använt som fin servis, men som har fått flytta upp som vardags servis. Den randiga gillade jag skarpt jätte fin.
Ha en bra dag
Kram Anna

s.m.i.l.e sa...

Bästa tipset är att spara servisen. Jag kan nästa sätta pengar på att du, förr eller senare, kommer att tycka att den är helt ok igen.

Jag önskar jag hade massor av utrymme till serviser, för det finns ju hur mycket fint som helst att välja mellan. Och precis när man bestämt sig, så kommer det något nytt fint. Visst är det så?

Gillar den randiga!

Helt Enkelt sa...

tack för att du påminde mig!! semlor, införskaffas genast!!

kram
anna-malin

Hvita Hjärtat sa...

Fin bild på fastlagsbullarna! (Jag trodde att man kallade dem för semlor i hela Sverige - i Finland är det fastlagsbullar som gäller.) Vi har för tillfället samma mattallrikar både till vardag och fest, Iittalas Teema serie (vit). Jag har tänkt köpa skilda festtallrikar, men har ännu inte bestämt mig för vilka. Däremot har vi skilda kaffeserviser för vardag och fest, men oftast dricker vi ju ur muggar - så vi har också "muggserviser" med muggar, fat, kannor.... Tar mycket utrymme i vårt lilla kök! (Oj, det blev en lååång kommentar!)

Kram,
Jennie

Fyra årstider ♥ Fotoblogg sa...

När jag jobbade på Cervera sålde jag mycket sådant porslin.
Kram Lotta

vitavillan sa...

Vi har Ikeas Arv till vardags. Gillar den för att den är enkel och lite gammaldags.
Till "fint" har vi Signe Persson Melins Signum från Boda Nova. Tyvärr utgick den ur sortimentet innan vi hann köpa på oss, så vi har bara 8 st.
Vi har haft blå Höganäs, men sålt dem.
Har gröna muggar kvar.
Jag vill också byta, men mannen gillar de gröna, så han är inte riktigt med på tåget :)

Vardagslyx sa...

Jag håller med - visst måste man äta semlor idag! Även vi har tjuvstartat och redan ätit tidigare, men det gör inget...!

Tack för din kommentar och tips, ska kolla in det!

Kram Pernilla

Linruz sa...

Här blev det hemmabakade semlor i går.
Mums.
para du sevisen tror att du kan gilla den senare igen.
Vi har vitt enkelt porslin till vardags och jag älskar det! Snyggt och stilrent och passar till allt.
Kram Lina

Signe 1 sa...

Mums med semlor!!
Vilken fin header du ha gjort!:-))
Och vad skoj att du vill vara med i min tävling, *ler*.

Kram Sofia