2 februari 2010

Köksbilder

Älskar vår dubbelugn (Electrolux), super att ha när något ska värmas och nått annat ska tillagas eller kaka ska bakas samtidigt som mat ska tillagas. Jättebra val trots många köksbutiker avrådde oss att ha ugnen "där nere" .
Brödlåda från älskade BRUKA design. Brödpåsen ovanpå är hemmasydd. Salt och peppar lätt tillgängligt, likaså oljor och soja på en bricka sidan om spisen.
Örter har vi oftast hemma ,barnen älskar att gå och knapra... hur nyttigt som helst. Förutom den gången jag hade köpt koriander för då spottades det hej vilt:) Även små tomater åker ner hur lätt som helst och vi slipper tvinga i barnen grönsaker när vi äter middag, för vi vet att de har ätit under dagen i alla fall. Jättebra!!!
Vårt köksbord är inget jag är stolt över utan det har bara fått hänga med, eftersom vi fortfarande har en liten som "hackar" i bordet. Det kommer att köpas in ett nytt så fort vi känner att hon är redo för det...eller vi.


För tre år sedan bytade vi plats på kök och föräldrasovrum. Köket låg liksom i en del av huset och umgängesytorna i den andra och så kunde vi ju inte ha det!
Hur tänkte man egentligen när huset byggdes 1985?

Mitt röda Mateusfat som jag fick i julklapp används nu som fruktfat :) LYCKA att kunna titta på det varje dag...
Har några rörstrand krus som jag ärvt av farmor min. Vid telefonen har jag gjort en tavla med alla viktiga telefonnummer, bra är också att den lutar mot fula kontakter som man inte vill se.
Dessa glasbunkar är också arvegods, men från mormor. De skiftar innehåll lika ofta som ... ja väldigt ofta. Just nu är det ljus och stora tallkottar i dem. Och vad står på tavelhyllan om inte LEILAS bakbok som är alldeles underbar att baka och finna ro ur.
Hoppas ni har haft en bra start på veckan, min har varit bra trots all snö som kommit och mer håller på att komma... Har även hunnit med ett besök i en bloggerskas butik Zillaf´s design.
Vad jag köpte där får ni se när vi fixat till vår hall! Lite press på mig skadar aldrig, hehe :)

Ha det bäst!
Åse

6 kommentarer:

Elsa och Helena sa...

Åhh så roligt att se köksbilder! Ditt kök är jättesnyggt:)

Kram Helena

House number 15 sa...

Vad fint kök du har! Något liknande köksluckor vill jag har när vi gör om vårt kök.

Dina smycken är också fina.

Kram C

Vita rosor och förgätmigej sa...

Verkligen snyggt kök ni har! Måste tyda på god smak för vi har oxå Ballingslöv ( visst är det det?)och likadana handtag på lådorna och kakel som är i samma form och en likadan dubbelugnsspis. Jag äääääälskar den! Jag blev så full i skratt när jag såg dina bilder!
Kram/ Anna

godastunder-tokigaidéer sa...

Ditt kök är jättefint.Dina bilder är så härligt inspirerande.

Kram Anna

Caroline sa...

Så fint ni har det i köket. Jag gillar Mateus skarpt också, har en kaffemugg från dem på jobbet som INGEN annan får röra.

Hvita Hjärtat sa...

Vilket fint kök ni har! Dubbelugnsspis låter som något jag också borde skaffa när vi väl bygger eget hus!

Ha de bra!

Kram,
Jennie