15 maj 2011

Rabarber och jordgubbar

Här har det jobbats på med nya altanen...

Nu ska alla saker börja införskaffas. Reglar, plintar, takpapp, bultar, skruvar, tryckimpregnerat, stolpar och säkert en del annat som brukar tillkomma när man drar igång ett nytt projekt :)



Passade i morse på att baka en lchf paj med rabarber och jordgubbar, eller vad man nu kan kalla det eftersom den inte har någon bottent...

Tänkte det kunde va gott under arbetets gång!

Hmmm problemet va det att barnen tyckte den va så god så det blev inte så värst mycket över till oss "arbetarna"...

Får göra mer nästa gång, för god blev den!Jag la bär och rabarber i en pajform och strödde lite sötningsmedel över allt. Sen malde jag osaltade nötter och mandel i kvarnen ( går lita bra i matberedare ) och strödde över rabarbern & bären. Sist täckte jag allt med hyvlat smör.

In i ugnen som ca 200 grader varm i ca 20 min.



Till detta serverade jag vaniljkräm, bestående av 2 dl vispad vispgrädde, 1 tsk vaniljpulver och 2 vispade äggulor som blandades.



Smaklig spis!

Ha det bäst!







Mer inspiration hittar ni hos fabrikens deltagare.

2 kommentarer:

MARÄNG FORM sa...

Mmm.. det låter riktigt sommarmumsigt det! Fint tips.

Ha en härlig kväll!
Elina

StrandviksVillan sa...

Men OJ, vilken kul bild du har gjort som illustration till receptet! Det var påhittigt och snyggt :)
Längtar efter rabarberpaj nu!