16 december 2011

Saffransskorpor

Ja så va saffransskorporna bakade och huset städat!
I helgen blir det julat här hemma med gran och tomtar... Ja några ska nog fram, men inte blir det många :)
Pepparkakshuset ska dekoreras färdigt och lite julgodis ska vi osså hinna med!
Har fortfarande inte kommit in i "JULfeelingen"


Leilas saffransskorpor
med pistage & apelsin
ca 35 st.
ugn 175 g.

100 gsmör
1 gsaffran
2 stekologiska ägg
2 stekologiska apelsiner, rivet skal
5 dlvetemjöl
1.5 dlströsocker
1.5 tskbakpulver
2 dlskalad pistagemandel

Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Tvätta apelsinerna , riv det yttersta av skalet och blanda det i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna med hela pistagemandlar och vänd ner det i bunken. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 g.
Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 min.

Prova dem, de är
UNDERBARA
precis som mycket annat Leila gör...

Ha det bäst!


2 kommentarer:

Emma - Från min sida sett sa...

Åh det lät gott!! Kanske får lov att testa och baka skorporna någon dag:-)

FORMELLE DESIGN sa...

Saffransskorpor är verkligen mums.

//Johanna