1 mars 2012

Nu vill jag ha er hjälp...

(Bilden är låna av Caroline , kolla in hennes butik , där säljer hon sina egna underbart fina tavlor, foton och bilder.)


Vi har börjat prata om sommarens semester, tjohoo! Visst är det kul att planera! Jag älskar det!
I år blir det semester i vårt underbart avlånga land, för det kan väl inte va dåligt väder två år i sträck, eller?
Jag vill visa barnen Carl Larssongården, Dalarna, Öland, Gotland, Vimmerby, Stockholms skärgård, Skara sommarland, Västkusten, Sjöarna, Skogarna, Visingsö, Piteå havsbad och MYCKET mer!
Barnen älskar att bo i stuga så det ska vi försöka göra så mycket som möjligt, men en och en annan hotelnatt behöver vi för att jag inte ska stupa... eller kanske ett litet mysigt spa!

Så vad vill jag nu ha hjälp med då?
JO, jag vill veta era favorit ställe i Svearike? Vad kan och vill du rekommendera? Ja just DU!
Allt från Skåne och ända upp till Piteå. SHOT, jag vill ha massa TIPS från er, gärna lite barnvänligt eftersom det är för deras skull vi gör resan. De är 5, 10 och 12 år...

Boende?  Stugbyar, vandrarhem, slott?
Små mysiga spa med övernattning?
Badplatser? (Har ju tre fiskar till kids)
Turistfällor? (Kan ju va bra att veta)
Sevärdigheter? Äventyr?
Platser? Historiska platser?
 Lekplatser? Aktiviteter?
Mysiga platser som berör och gör att man bara vill sitta kvar och glömma bort sig?


Ja kom igen ge mig nu ALLT ni har!Sen kan jag sammanställa alla våra Sverigetips, så vi alla kan ut och göra Sverige i sommar!
Tack, på förhand!12 kommentarer:

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Hei!! har inte varit på alle de åplatserna men mina ögon hamnar på Gotland!
20 år sen jag var där o jobbade så jag kan inte rekomendera mer är Sudersand, badplats i norr...UNDERBART!!

Lycka till o god helg, Klem Anna

Vardagslyx sa...

Kan jag få dina tips när du samlat in dem?;) Jag har ingen aning om vad vi ska göra i sommar!

Kram Pernilla

smile sa...

Absolut. Jag ska fundera under helgen och ställa samman mina tips. Jag har massor av barnvänliga sommar-Sverige-tips.

Trevlig fredag!

House number 11 sa...

Åh, vad underbart! Vi har snarlika planer! Jag vill också visa mina skatter vårt lands skatter, så jag kommer följa svaren på detta inlägg! Gotland är ju UNDERBART! Dit hade vi gärna åkt igen!
Tack för tipset på min blogg! Det är precis det jag är ute efter!
Kram Jenny

Sahra sa...

Sthlms skärgård. Utö, Sandhamn. Tälta på Grinda. Makalösa upplevelser

Stjärnor & Champagne sa...

Gotland, Öland, Österlen. Barn kan man ta med sig överallt:))) Vimmerby helt klart till Astrid L värld. Bor 10 mil därifrån. Revenge är en amerikansk serie som jag har förlorat mig i, sååå bra och spännande. Ha en skön helg vännen/ Kramkram Anne

smile sa...

Ok, då kör vi!

Karlskrona: Barnens gård (googla!), skärgården, åk sightseeingtåget genom stan.

Gränna: Bo på Strandterassens vandrarhem så är man mitt i smeten. Granne med campingen (om man nu inte vill bo där, finns stugor också), en kul minigolfbana, hamnen med finfina restauranger för alla plånböcker och smaker, prova fiskelyckan i laxdammen (låna utrustning på plats), åk båt till Visingsö och åk remmalag, promenera in till centrum och kolla in polkagristillverkning, kör upp på berget och ät gigantiska räkmackor, kolla in ruinen... finns hur mycket som helst! Vi försöker åka dit två nätter varje sommar.

Ystad: åka den gamla brandbilen genom stan är ett måste med barn, eller sightseeingtåget, eller varför inte bägge. Luncha på Book Café hos Morten.

Lund: Kulturen! Som ett mini-Skansen och med en fantastisk lekplats. Stadsparken - ta med picnic och parkera er vid den stora fina lekplatsen, eller ät på fiket där, promenera runt och mata ankor, njut av en underbar park.

smile sa...

Ok, här kommer lite till:

Skånes Fagerhult, mellan Örkelljunga och Markaryd: Godisflyget! Proviantera godis en masse på väg till Småland. Kul för barnen - inte bara det stora urvalet godis - utan även att det är ett flygplan man går in och handlar i.

Astrid Lindgrens värld. Bo på fantastiska Rokulla pensionat och gör en dagsutflykt därifrån till Astrid Lindgrens värld.

Göteborg och Stockholm är väl givna. Jag väljer nog helst Stockholm. Junibacken, Vasa, Skansen, Rosendahls Trädgård, skärgårdstur, slottet...

Mer?

smile sa...

Jag tror att du hittar bilder från alla ställena på min blogg. Kolla under fliken Resor.

Nu blev jag sugen...

A House With A View sa...

Ja jag tipsar om det du redan skrivit, Carl Larsson-gården:) Jättefin miljö!! Jag vill också gärna ta del av de tips du får in, är lite dålig på att besöka alla fina platser vi har här hemma:))

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

smile sa...

Som sagt, jag har massor av tips så här kommer några till.

Dalarna! Dalahästtillverkning i Nusnäs, gigantiska trädalahästar att klättra upp på, massor av pillerillaffäer... Klockargården i Tällberg. Inte för att det är speciellt för barnen men om man är i Dalarna så är Klockargården i Tällberg ett måste. Gigantiska kärleksmums och världens godaste våfflor med hjortonsylt. Och underbar miljö.

Och apropå Klockargård så är Mellby Klockargård i Skåne ett kanonsommarutflyktstips. Underbart ställe och mysigt att fika.

Och apropå fika så kommer här några av våra fika-favoriter:
Sjöbo Kaffestuga, Flickorna Lundgren på Skäret, Mellby Klockargård som sagt, Ebbas i Lund, Tirups örtagård... Tirups Örtagård höll jag ju på att glömma! Världens bästa utflyktstips på sommaren! Fantastisk fika (örter i allt, kakor och mat), blommor och pims att shoppa, ljuvlig örtagård att fika i, mysigt hus att fika i om det regnar, och perfekt "äventyrslekplats" för barnen. Googla på min blogg, tror jag gjort massor av inlägg därifrån.

Så. Nu får det räcka på ett tag. Ni kommer ha fullt upp hela sommaren! :-)

Caroline sa...

Gotland får min röst också. Beror kanske på att jag inte är så berest i resten av Sverige faktiskt, förutom Stockholm å sånt. Bara vi skåningar komer norr om Hallandsåsen börjar det kännas exotiskt.
Göteborgs skärgård är också fin.

Tack för länken kära du!