6 november 2012

Att inte hänga med och bomb

Är det snart jul? Tycker fler och fler bloggare visar julsaker och juleljus... Nä här väntar vi ett tag med det! (men det är kul att smygtitta vad allt ni hittar på, men bara titta, hihihi)
Men jag skulle gärna vilja ha en sån här sötis året runt...
 
 
Osså va det bomben...
 
I helgen gjorde vi ju glassbomb, hihihi!
Och här kommer receptet
 
Börja med att ta en stor plastskål som kan stå i frysen och ett tips är att kolla så att skålen får plats i frysen. Har missat det nån gång och det blir så struligt, hihi!
 
Vispa ett bigpack (jag brukar ta vanilj) med degkrokar så den mjuknar men inte smälter, inte lätt men det går. Tryck sen glassen mot kanterna på skålen. Innan den ska in i frysen så krossa maränger och täck glassen, sen ska skålen in i frysen med lite plastfolie över sig. Låt stå där i 20-30 min.
Sen är det dax för nästa lager glass och då är det roligast om man tar nån glass i annan kulör för att få finast snittyta och smakskillnad. Jag använde 1,5 liter chokladglass som jag vispade mjuk och bredde på marängerna inne i skålen. Sen tryckte jag fast mini marshmallows i chokladglassen och in i frysen 20-30 minuter igen.
Sist fyller man resten av skålen med en tredje sort glass. Jag vispade 1 liter hallonsorbe och fyllde med. Sen ska skålen in i frysen igen.
 
När den ska serveras så sätt skålen i varmt vatten innan du själper upp bomben på ett fat. Glöm inte att dekorera bomben.
 
Så alltså:
Skål
Glass
Maränger
Glass
Mini marshmallows
Glass
Dekoration
 

 
 
 
Ha en fortsatt skön vecka godingar!
 

5 kommentarer:

Lady-G sa...

ah men åhh!!!
Och jag tänkte bara kika runt innan jag ska ta och sova.. och så visar du detta.!!! och jag blir tokhungrig. Jätte bra Åse verkligen. Jätte bra! ;)

KRAM!!!

H`s enkla vardag sa...

Mums så gott! Nu är mitt DIY på g, visar en liten smygtitt idag!
Kram Helena

Anna Margareta sa...

Jisses så gott. Jag är anti jul ett tag till men när det väl sen smäller så smäller det. Minsann.

Nellie - the Flying Hippo sa...

Vilken glassbomb! Kul att du vill testa tabata. Om det känns trist/jobbigt att göra endast en övning 8 gånger så kan du välja två och göra dem 4 + 4 gånger. Nu kör vi fram till jul till att börja med! Kram

Vuxenmamman sa...

Jösses så gott! VAd du kan!

KRAM