11 december 2009

Fredagsmys!

Idag har det kalasats här hemma. Hemmagjord Pizza, kladdkaka, julmust och Idol. Allt efter sonens önskemål!


Alla fick göra pizza efter sin smak och det blev fem olika! Tomatsås alá Åse, skinka, räkor, salami, oliver, paprika, tomat tabasco och ost. Det var bara till att välja och alla blev nöjda som tur var, men annars hade de fått skylla sig själv de hade ju själv gjort dem...!
Det dukades vid "stora bordet" med höga glas, duk på bordet och servetter, då är det fest hos oss, enligt barnen...
Duken är från Lexington, tallrikarna höganäs (som jag mer än gjärna bytar ut...) våra fina vattenglas är köpta på Blomsterkompaniet i Vellinge, som för övrigt håller på att öppna upp en nätbutik för de som inte kan ta sig till butiken.


Till mys blev det kladdkaka med riven vit choklad ovanpå och lite cream till det. Barnen är förälskade i kladdkaka, kan själv känna att det blir ut tjatat och försökt tillsätta lite smaker men blir direkt nerröstad...!


Snart kommer Idolfinalen, vem vinner Calle eller Erik? Jag håller på Calle, skåningar som vi är!


Helgen bjuder på pepparkaksbak, julgodistillverkning mer pynt i pynt, besök på Fridas gård och sist släktkalas för sonen!

Ha det bäst!


Åse

2 kommentarer:

Sabina sa...

Vilken mysig kväll ni hade! Jo, vår tjejkväll blev riktigt trevlig!
Ikväll kommer det gäster igen så nu ska jag börja ställa till inför kvällen.
Ha en mysig lördagkväll!
Kram Sabina

Fröken Fräken sa...

Här har det också avnjutits kladdkaka! I det här fallet är det herr Fräken som kan äta det hur mycket som helst utan att bli less. Fast jag har aldrig provat med vit choklad till, däremot funderat om det kan vara gott med lite kaffesmak i?!