13 december 2009

Luciadagen

Idag har luciatåget fått stå framme och sprida ljus.
Vi har haft släkten på 9 års kalas här hemma, så vi har inte firat lucia så särskilt.
Det är farmors luciatåg, som jag fått ärva. Tänker alltid lite extra på henne när jag plockar fram det... Det är en vän till henne som gjort det, tycker det är så fint, särskilt när ljusen är tända och det är mörkret fallit.
Jag har faktiskt en hel del saker i mitt hem som varit farmors, hon hade bra smak hon :) Tycker det ger lite extra värde eftersom jag vet att farmor och farfar har haft sakerna. Men inte så att jag inte kan göra mig av med det jag inte gillar längre, för det måste man också kunna, sortera och göra sig av med!
Jag är ju då ett stort fan av prickigt, så när jag sprang på dessa julgranskulor så var jag ju bara tvungen :) att köpa några. Har alltid rött, vitt och silver i granen... traditionellt. Huuu tänk att ha rosa eller lilla, näe gud bevare... :) Inte här hemma i alla fall men kan vara fint hos andra!
De är köpta i en butik i Limhamn som du hittar här http://www.mischmasch.se/ .Sen så har jag varit ute och "rastat" min mor och vi körde till Fridas gård ( http://www.fridasgard.se/ ). Där var mycket fint och som vanligt hittade jag aldeles för mycket som jag vill ha... men med mig hem fick två Green gate muggar följa och ack vad kaffet smakade gott sen på kvällen! Hur har er helg varit, har ni firat lucia på något speciellt sätt?Ha det bäst!

Åse

5 kommentarer:

Carolina sa...

Tack för idag :o) Det var lika trevligt som alltid :o) Fin fina kulor. Passar dig som handen i handsken ;o) Jag får nog ta och kika in i den butiken en dag ;o)Kram på dig

Stjärnor & Champagne sa...

Haha maken säger också att kaffet smakar gott i dessa muggar. Först tyckte han att dom var larviga och nu bara älskar han dom....Vilket fint luciatåg som dn farmor hade. Här har vi inte firat lucia mer än med knäcktillverkning och saffransbullar tyvärr.

Kram Anne

Dona blogg sa...

Vackert luciatåg från farmorn din. Kul med saker som har en historia.
Pricikigt tröttnar jag aldrig på. Det gör mig glad!

Önskar dig en fin vecka.

Vardagslyx sa...

Förstår att kaffet smakar gott i de där söta muggarna! Prickigt är fint, gillar det mer och mer, men behöver utöka mitt innehav!:)

Kul med saker från din farmr, såna saker är något extra.

Kram Pernilla

Emelie sa...

Ja visst är det mysigt med kalas! Étt minus är ju dock så nära inpå jul, jag tycker det är lite tråkigt. Det blir så intensivt med klappar och paket i december... Nästan så att önskningarna hinner ta slut och sedan i januari-februari kommer man på nya saker...Hihi Inte alltid timingen funkar! Min var beräknad till lucia, men hade inte tid att vänta så länge utan tittade ut den 5:e - det är jag glad för! :-)

Ha det gott!
Emelie