Jag älskar semlor!
Vetebulle, mandelmassa och vispgrädde!
Mmmmm
Receptet jag använder mig av står på mjölpaketet osså plussar jag med ett ägg för att få degen fluffigare!
Grundrecept på vetebullar
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
½ tsk salt
2 tsk stött kardemumma
800 g (ca 1,4 l ) Vetemjöl
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
½ tsk salt
2 tsk stött kardemumma
800 g (ca 1,4 l ) Vetemjöl
Till pensling: 1 ägg
Gör så här:
Smält matfettet häll på mjölken och värm till 37°C (fingervarmt). Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt socker, salt och kardemumma.
Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet.
Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin, tills den känns smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i lagom stora delar och rulla till bollar (ca 25 st). Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter. Värm ugnen till 200-225°C. Pensla och grädda bullarna mitt i ugnen, 6-10 minuter. Låt svalna under bakduk.
Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin, tills den känns smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i lagom stora delar och rulla till bollar (ca 25 st). Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter. Värm ugnen till 200-225°C. Pensla och grädda bullarna mitt i ugnen, 6-10 minuter. Låt svalna under bakduk.
Sen tror jag nog att ni kan resten :)
Osså lite annat...
Varför är det så att jag blir mer och mer förvirrad vid varje nytt år?
Vad vill jag med det nya året?
Vilka mål ska jag sätta upp?
Ska jag våga satsa?
Ska jag återigen göra nysatsning på viktfronten? Är det lönt?
Vad ska jag göra av bloggen?
Känner mig otroligt förvirradd måste jag säga...
Nån som känner igen sig?
Pga alla dessa frågor känner jag att jag måste pausa allt som har med bloggen att göra... ta mig en ordentlig funderare helt enkelt! Blogga vill jag men hur och om vad? Hur ska jag gå vidare med mitt företag? Vad ska jag göra när skolan slutar till sommaren? Ja det är sånt jag funderar över... Är smått stressad över dessa tankar att jag mår lite dåligt... Så paus helt enkelt, men på instagram lär ni hitta mig fortfarande där är liksom inte så mycket krav på bilder och redigering mm även om det är skitkul med redigering så tar det tid... Men jag tror att jag behöver lite vila och fundera lite!
Ha det bäst vänner!
4 kommentarer:
Så det är dags nu. Så gott. Älskar semlor!
Wow, vilka fina bullar! Jag är ingen fantast av semlor, men vetebullar gillar jag. :) Kram
Älskar semlor!! Kan - tyvärr - äta hur många som helst! :)
Och klokt att ta en paus. Det gör du rätt i. Vi finns här när du kommer tillbaka. Och så följer jag dig på Instagram så klart! :)
Kram!
Mums ! I helgen ska jag baka. Det är sååå gott. Kram Victoria
Skicka en kommentar