6 januari 2010

Fotoalbum...

Jaha då har denna dagen också gått... Det har vatt bio för en del och hemmafilm för vissa. Jag , ja jag har fått skrivit färdigt i fotoalbumet... Ja vi framkallar fortfarande foto för det är en annan känsla att bläddra i albumet och barnen älskar det.


När de bläddrade igenom det i dag så pratade vi bla. om vår braiga resa förra vintern till Teneriffa och sen vår super resa vi gjorde genom Sverige och Finland i somras. Vi körde ca.500 mil. Turen gick via Örebro, Falukoppargruva, i Dalarna bodde vi på


Bäcka herrgård vid Orsasjön. Sen vidare till Sundsvall, Ångermanälven, där var vi på Svanön, min man bodde där som liten mitt i Ångermanälven, han hade inte varit där på över 20 år....Där tog vi också en tur till Nordingrå och Bönhamn, en helt underbar plats att besöka gu vad vi njöt! Sen till Skuleberget, Örnsköldsvik och där passa vi på att bada i deras jättestora äventyrsbad, Paradisbadet, också helt underbart när man har tre fiskar till barn, de badar överallt de har möjlighet till det. Sen stanna vi till vid Piteåhavsbad dit vill vi återkomma för det hann vi inte med så mycket av och sen Haparanda, ett sånt ställe... Ikea området, vi var i en godisaffär (candy world) eller en jättestort godislagerhall, himmel va med godis det fanns... Tom. jag blev mätt av att titta. Kukkolaforsen och vidare till delmålet TOMTEN i Rovaniemi Finland. Tomten bor där mitt på polcirkeln... Inte så enormt stort som vi trodde men fint ändå.

Efter ett stopp hos tomten några dagar så körde vi östsida ner i Finland och såg massor av renar, vilket är helt fantastiskt för oss här i södra sverige, det är en sån som är uppstoppad i ica affären där hemma sa största barnet... hmmm!Vi stoppade i Kuopio där bodde vi på ett urusellt hotell så vi körde snabbt vidare dagen efter till Savonlinna och där bodde vi i en stuga med blåbär utanför husknuten, trodde barnen hade hamnat i himmelriket. Vi var i Olofsborg (fästning byggd på 1470:talet) och var kulturella. Vidare via Helsingfors för att sova över hos Kimmos kompisar och sen till målet Åbo! Där var vi sen en hel vecka dels i kompisarnas stuga men även med farmor på olika äventyr.


Hem åkte vi snabbaste vägen via Siljaline, Stockholm, Jönköping, Malmö och väl hemma skulle vi tömma bilen......

Detta var en resa vi aldrig kommer att glömma, så mycket vi fick uppleva tillsammans. Vi har till och med pratat om att göra om den sen en sommar,vissa saker skulle vi villja uppleva igen!
Nu mår jag genast lite bättre när jag fått avslutat ett av alla projekt som ligger här...
Ha det bäst!
Åse

8 kommentarer:

s.m.i.l.e sa...

Ja visst är det. Men om man fotograferar mycket så blir det mååånga fotoalbum.

Härliga bilder! Härligt att minnas. Men favoriten var ju den sista! Så ser vår bil också alltid ut när vi ska iväg nånstans. Typiskt alltid att det man plötsligt behöver akut vid nån paus på vägen, ligger längst in... Hur väl man än planerar.

:-)

Stjärnor & Champagne sa...

Herregud vilken resa ni gjorde och vad ni har uplevt. Ser att någon är väldig bra på att packa bilen iaf.
Ha det gott...

Kram Anne

House number 15 sa...

Det var en låång resa, klart att det blir mycke packning. Det är roligt med foton att kunna blicka tillbaka över det man har upplevt

Kram C

Vardagslyx sa...

Visst är det kul att göra resor med familjen! Satt faktiskt idag med Julia och tittade på bilder från Spanien förra året. Åh, vad man längtar tillbaka...

Kram Pernilla

Fröken Fräken sa...

Visst är det ändå roligt med riktiga foton! och sitta och knåpa med album!
Nämen, nu har ni ju varit ut och bilat genom mina hemtrakter. Fast det där med renar är vi inte så fascinerade av.. kanske som när jag var på Koster och var ut med en båt och fick syn på sälar.
Jag till fiskaren med båten - "Åhhh vilka söta sälar!!"
Fiskaren till mig - "Ibland kommer de djävlarna in till hamnen och äter all fisk!"

;-D

GRACILIS sa...

Hejsan, vad kul att du hittade till mig, mysig blogg du har :), visst ska det bli skönt med de vanliga rutinerna igen, och lite egentid ibland. Kramiz Agnetha.

♥ mamman i huset ♥ sa...

Även om ni inte tog er så väldigt långt upp (Hihi) så är jag imponerad... Bra jobbat! Väldigt långt land eftersom det ifrån mig är 40 mil NER till närmaste IKEA som ligger i Haparanda. De' du!

Kram!

Emelie sa...

Bilresor är inte endast av ondo. Man kan uppleva en hel del på dess väg. Jag hade turen att få följa med min kompis familj på en lång bilresa runt om i Europa när jag var 14 år. Den resan kommer jag för alltid att minnas! jag fick uppleva och se så mycket saker...Åh!

Ha det gott!
Emelie